Vilka färger?

När jag börjar kika runt på saker och ting som har med bröllop att göra så har jag insett att det kan vara bra att ha några färger som man går efter. Temat hittills är ju bara Sommar. Vi ska alltså plocka egna blommor och sätta på borden, grilla och sådant som hör sommaren till.

Jag tycker om färgen blå och sen så känns gult väldigt somrigt och fint. Tyvärr blir ju blått och gult väldigt svenska flaggan över det hela och inte riktigt vad vi har tänkt oss.

Några tips och ideér för färger på ett bröllop med sommartema?

Tärna 2 - Check!

Tack för allas åsikter om klänningarna och fortsätt gärna kommentera! Mer feedback kan inte skada!

Nu har jag pratat med min andra tärna och hon verkade tycka att det skulle bli roligt att vara tärna så det känns bra. Jag känner att valet av mina två tärnor känns riktigt bra och jag tänker inte ha någon "huvudtärna" utan båda två får ha samma "ansvar" osv. Ska bli roligt nästa år då man får gå runt och testa lite klänningar och köra på ordentligt!

I helgen har jag inte hunnit med att tänka så mycket på bröllopet, vilket nog är bra. Har varit fullt upp ändå och jag tror att S tycker det är tacksamt att jag inte tjatat på om bröllopet hela helgen. Annars är det lätt hänt för mig, men det är nog för att jag kan komma på saker från ingenstans som kan vara bra att tänka på inför bröllopet och då måste jag ventilera mig.

Ska in och kika lite på Bröllopstorget igen och se vad det har att erbjuda idag.

Hemsidan

Det är sjukt vad man kommer på saker att göra när man sitter ensam hemma och väntar på att fästmannen ska komma hem. Nu har jag lyckats med att skapa en hemsida för vårat bröllop där jag kommer skriva i all information om vårat bröllop. Denna sida ska stå med i inbjudningskorten tänkte jag så att om dom vill få mer information om bröllopet så kan dom gå in på sidan och leta sig fram till den (de flesta har ju internet idag i alla fall).
Det blir nog bra.

Fler klänningar och funderingar

Självklart har jag spanat lite klänningar igen och har nu insett att jag ska vänta med att kika på klänningar för att jag vet inte alls vad jag vill ha just nu. Min tanke är att jag ska gå till bröllopsbutiker här i stan och prova lite olika modeller så att jag vet ungefär vad jag önskar mig och sen efter det gå in på internet och leta. Att gå runt och testa brudklänningar tänkte jag inte göra förrän början på nästa år och sen har jag lite tid på mig att leta igenom alla klänningar som finns för att sen hitta Min klänning. Vill helst beställa hem den ca 5 månader innan för när den väl kommer hem så har jag lite tid på mig att testa den, ändra något på den om det behövs osv utan att behöva känna mig stressad. Men här kommer i alla fall mina två senaste förslag:


5


6



Vad tycker ni om dom klänningarna? Vilka var snyggast bland mina 6 förslag?

Tärna 1 - Check!

Igår berättade jag för min ena tärna att jag ska gifta mig (och frågade också såklart om hon ville vara tärna). Hon vart väldigt glad och ville gärna vara tärna, insåg också själv sen att det var skönt att få berätta för någon och prata lite om ens ideér osv. Får se om man i helgen får möjlighet att berätta för min andra tärna om våra planer och tillfråga även henne. Ska bli kul och se vart vi hamnar innan helgen är slut!

Nu har jag också hittat en till frisyr som kommer hamna i min "inspirationsmapp".

Det här med frisyrer tål att tänkas på ett tag. Skönt att man har lite tid på sig att tänka då!

 


Hår, hår och hår

Idag har tankarna gått åt hår, hår och hår. Har nu hittat några ispirationsbilder som jag kan dela med mig av vad gäller håret.



Jag skulle vilja ha något liknande som frisyren till vänster men istället för små blommor skulle jag vilja ha en stor blomma och sen en kort slöja. Vad tror ni om det? Tankar och ideér?

Tankar om inbjudningskort

Har idag kikat runt på internet, självklart med bröllop i huvudet. Jag och S har haft i tankarna att vi kommer göra egna bröllopskort (mest för att spara in pengar. Vi vill inte lägga ner för mycket pengar på något som snart kommer hamna i soporna ändå) men när jag tänkt efter och räknat lite på det så är det ju helt galet hur vi tänker! Vi ska ha 50 gäster så jag har hela tiden haft 50 kort i tankarna, men så kommer det ju inte alls bli! Många är ju par och familjer så vi behöver egentligen bara 24 kort och tar man några som inte är allt för dyra så blir det ju inte dyrt alls och så slipper man hålla på och krångla med att göra egna!

Hittade superfina kort på http://www.romance.se/inbjudningskort. Kanske jag kan få över S till min sida om jag visar att det inte alls behöver bli så dyrt ändå.

Bubblor till vår ära

Min fästman S ringde nyss och sa att han nu har slutat jobba för dagen. Han frågade om jag hade hittat några bröllopsklänningar. Kanske inte förvånande eftersom jag tjatat om det här bröllopet enda sen vi började planera. Oj vad trött han kommer bli på mitt tjat snart! Men det känns som om det är mycket som ska planeras och mycket som jag själv kan komma på ideér till hur jag kan göra det lite billigare. Sen är det mycket som jag hittar nu som jag sparar i en liten mapp på datorn som jag kan ta fram det kommande året, S själv har nog knappt tänkt på vad han ska ha för färg på strumporna när det är dax.

Förutom de vackra klänningarna jag hittade så hittade jag också de här söta såpbubbelkitten som jag skulle vilja ha till vårat bröllop.



Vackra klänningar

Har idag hittat några klänningar från mylove-bridal som är superfina och som jag skulle kunna tänka mig att gifta mig i. Som ni kanske märker är jag lite för de här att det ska vara lite krusiduller uppe och sen ändå väldigt enkelt nertill. Vad säger ni om de här fyra klänningarna? Vilken är finast? Är alla fula? Kan man gifta sig i trädgården med någon av dessa klänningar?

1


2


3


4


Någon som har någon erfarenhet från denna sida? Har hört att det ska vara bra men vill ändå höra fler som har erfarenheter från denna sida.

Mina funderingar kring klänning går också som så att jag funderar på om man ska sy dit några smala band. Vet inte om jag vill ha helt axelbandslöst. Vad tror ni om det?

Grovskissen

Oj vad här går undan! Kanske jag borde skaffa mig en hobby då bröllopet har planerats in i stora drag men det känns skönt att ha gjort en grovskiss! Detta är vad vi har kommit fram till:

Vi ska vara i fästmannens brors trädgård. Vi kommer att ha "sommartema" vilket betyder en massa egenplockade blommor, björkris eller liknande runt bord osv så att det blir mycket grönska i vårt sommarbröllop.
Vi har en man som har rätt att viga folk så vi ska höra med honom om han kan viga oss och vad han vill ha för det.
Maten är planerad också. Vi är inga "trerättersmänniskor" och ärligt talat så kommer man sällan ihåg maten efteråt så vi vill helst inte lägga allt för mycket pengar bara på att äta. Vår första tanke var buffé med kallskuret och potatissallad men har nu kommit fram till att vi istället vill tända grillarna och servera karrékotletter, kyckling och vegetariskt alternativ. Det passar in lite på vårat sommartema också och sen är grillat fantastiskt gott! Till det ska vi försöka att själva (med lite hjälp förhoppningsvis) slänga ihop två olika sorters potatissallad, två olika grönsallader, kallsåser som tzaziki och gräddfil och gräslök och sen bröd. Däremot så kommer vi faktiskt att beställa en riktigt bröllopstårta. Var hos ett par kompisar som gifte sig för några år sedan och de hade en fantastiskt bröllopstårta som vi gärna skulle vilja ha även på vårat bröllop.
På bröllopet så vill vi att fästmannens kompis och hans sambo ska sjunga. Dom sjunger väldigt bra och det känns lite nostalgiskt ändå eftersom fästmannens kompis band hade spelning då vi träffades och blev tillsammans.
Efter vigseln ska en fotograf (som vi redan har preliminärbokat) ta kort på oss. Han kommer både ta kort under vigseln och sedan våra bröllopsfoton. Det skulle inte bli billigare att åka till hans ateljé och ta utan vi hamnar på samma pris om han är med under vigseln med så vem säger nej till det?
När vi tar kort så kommer grillarna tändas och det kommer börjas göra i ordning för mat.
När vi är klara med fotograferingen så kommer vi ta en gemensam skål och sedan sätta oss till bords. Där sker den sedvanliga middagen med skålar, mat och prat och efter det startar vi festen med en bröllopsdans.

Har redan börjat fått stora funderingar kring min bröllopsklänning också. Finns så många fantastiska klänningar och jag vet knappt vart jag ska börja! Eftersom vi vill ha så billigt bröllop som möjligt utan att tumma för mycket på bröllopet ändå så har jag haft tankarna på att beställa klänning från USA. Hittade en fantastisk sida där man kan få underbara klänningar från runt 1.400:-! Jag har varit inne på Bröllopstorget och där har jag läst om flera som beställt sina klänningar därifrån och blivit riktigt nöjda så jag hoppas att det kommer bli samma för mig. Har tänkt att jag ska beställa hem klänningen några månader före utsatt datum så att om inte klänningen blir som jag har tänkt mig så har jag fortfarande tid att leta efter alternativ eller göra ändringar på klänningen. Sidan där jag spanar bröllopsklänningar är Mylove-bridal. Någon där ute som har några erfarenheter kring denna sida?

Inom den närmaste tiden ska jag försöka få till en snyggare design på den här sidan men tills dess får ni försöka hålla ut med min standarddesign!

Resan mot vårt bröllop börjar nu!

Hejsan!
Vart har ni nu hamnat? Nu ska jag förklara på bästa sätt vad den här bloggen handlar om.
I förrgår bestämde sig jag och min fästman för att efter fyra år tillsammans göra slag i saken och gifta oss. Det ska bli hur roligt som helst och jag längtar som en tok! Eftersom det kommer hända massor nu känner jag att jag behöver ventilera mig lite så att därför skapade jag den här bloggen.
Ända fram tills vår bröllopsdag kommer våra identiteter vara hemliga för att jag sedan ska lägga upp bilder från bröllopet och avslöja hur allt till slut blev.
Är det en resa ni känner att ni skulle vilja följa med på? Gör gärna det, och om du har tips till mig/oss på vägen så kommentera för fullt! Är tacksam för allt ni kan komma med!



Budget: Ca 40.000:-
Gäster: Ca 50 stycken
Datum: 4 augusti 2012

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0