Tärnkväll

På söndag kommer mina tärnor hit igen och då blir det bröllopsprat och sen ska vi duka bordet och få lite försmak över hur det kommer se ut på dagen D.

Testade igår att göra några ostpinnar som jag först funderade på om man skulle bjuda på tillsammans med lite bål när vi åker uväg och fotograferas men de var inte så goda som jag trodde att dom skulle vara. Så nu blir det att se sig om efter några andra enkla recept att testa på.


Corsage

Nu ikväll har jag suttit och knypplat och knåpat med mannens och en av hans best mans corsage. Vi valde att ta fejkblommor och göra detta på pga att dom lätt mosas under alla kramarna, de håller sig fina hela kvällen och de blir helt klart billigare. Inte många kronor per styck. Hoppas bara att de duger men det tror jag. Man brukar inte kolla så noga på de i alla fall.


Blommor

För några dagar sen var jag iväg till floristen och beställde brudbuketten. Det blir en bukett med vita kallor, vitt band och pärlor i botten på blommorna. Beställde också varsin stor kalla med vitt band och pärla i botten till mina tärnor. Allt gick på 815:- och det tyckte jag absolut inte var något fel. Kändes som ett rimligt pris.

Igår åkte vi också till shoppingcentrumet där vi hittade mannens kostym och både mannens och våra två söners skor. Det blir svarta finskor till allihopa, tror det kommer bli hur sött som helst.

Såg också nu att tärnklänningarna jag la upp tidigare ser vita ut och det är dom inte! Dom är ljusrosa och ingenting annat. På tal om ljusrosa så har vi också beställt "paket" med slipsar, näsduk och manschettknappar i ljusrosa till alla best mans och även till m2b. Har försökt att hitta i samma färg som brudklänningen men det är helt totalt omöjligt så vi fick köra på tärnornas färger istället. Hittade dessa på Ebay (älskar Ebay) och de kostar ca 50:-/paket. Perfekt.

Placeringskort

Igår kväll började vi äntligen med placeringskorten. Hann göra ca tjugo stycken och jag tycker de vart helt ok faktiskt. Skönt att börja komma någonstans med de också. Inte lång tid kvar nu.


Kommer giftermålet bli giltligt?

Då vi kom på väldigt sent att vi ville byta till ett helt nytt och eget namn har det blivit lite stressigt. Vi hade redan skickat in och fått hidersprövningen godkänt men då min sambo kommer byta namn innan som jag kommer gifta in mig i så är inte hindersprövningen giltig längre. Detta är väldigt stressigt eftersom vi inte vet om allting hinner gå igenom så att vi hinner få en ny hindersprövning innan bröllopet. Det handlar om några få dagar som vi måste få på vår sida. Har ringt innan och förvarnat så dom vet om läget men det betyder ändå inte att vi kommer hinna. Stressigt och nervöst. I värsta fall får bröllopet bli som en "förfest" till det riktiga giftermålet då papper och allt kommer bli underskrivet. Tur att man inte förvandlats till en Bridezilla för annars skulle jag nog sitta och grina och skrika tills allt är klart.


Klänningar i överflöd

Nu har det gått ett tag. Bara en och en halv månad kvar så nu ska jag verkligen bättra på mina uppdateringar här! Det stod ju lite still ett tag så jag hade inte så mycket att skriva men nu är det full fart igen!

Jag insåg ju att på kvällen så är det inte ultimat att dansa i den klänningen jag ska vigas i så jag skaffade en ny. Var riktigt nöjd då jag handfallet blev tokförälskad i en annan klänning som jag köpte med mig och är riktigt kär i mina båda val just nu. Dom känns som jag i alla fall! Lite speciellt, inte alls så traditionella. Ni får se dom när giftermålet är till ända.
I helgen var jag iväg och la upp de innersta lagen på kjolen till brudklänningen då jag hela tiden gick och trampade på dom. Min "mamma" erbjöd sig turligt nog att lägga upp den åt mig så det fixade vi och det vart hur bra som helst!

Vi har också införskaffat lite material till placeringskorten så vi måste sätta igång att göra dom snart. Dessa fixar vi själva. Har införskaffat material på en av favoritbutikerna, Panduro. Köpte färgade ark samt pennor, band med hjärtan och vita små klädnypor som vi ska fixa ihop till placeringskorten sen. Ska försöka göra ett snart och lägga upp bild!

Har också varit iväg och beställt och betalat första betalningen på ringarna. De kommer nog bli sjukt fina! Längtar!

Något som också är färdigt är slöjan. Min blivande hämtade den för ett par veckor sen och den var riktigt fin! Här om dagen var även min hårfrisör här och testade att sätta upp bruduppsättningen. Vart inte riktigt som jag tänkt mig men är supernöjd ändå. Riktigt fint tror jag det kommer bli!

Då är man gift snart då. Kan inte ens tänka tanken, känns allt för långt borta. Spännande.


RSS 2.0